Friday, August 14, 2009

Tulisan Agung Didalam Rawatan Islam

Untuk makluman pembaca, inilah ayat yang saya ceritakan pada kisah “Gangguan Jin Bukit – episod terakhir”. Saya paparkan ayat ini berserta dengan maksudnya.


MAKSUD AYAT TERSEBUT :

Inilah perutusan dari Muhammad Rasul sekian alam. Kepada mereka yang datang mengerjakan umrah dan berziarah. Amma ba’du. Sesungguhnya kebenaran itu adalah perlindungan bagi kita. Jika engkau terlalu baik, jahat, pemimpin yang sebenar ataupun yang bathil.

Inilah kitab Allah yang membicarakan dengan sebenar-benarnya kepada kita, sesungguhnya Kami mencatatkan apa yang kamu lakukan dan malaikat Kami menulis segala apa yang engkau sembunyikan. Tinggalkanlah pembawa utusan ini dan pergilah kepada penyembah berhala dan mereka yang menyangka bahawa ada tuhan selain Allah.

Katakanlah tiada tuhan melainkan Dia. Segala sesuatu akan hancur melainkan Dia. BagiNyalah segala ketentuan dan kepadaNyalah kamu semua akan dikembalikan.

Haa Miiim, mereka tidak akan diberi pertolongan, Haa Miiim Ain Siiin Qaaf. Berpecah belahlah musuh-musuh Allah. Hujah Allah itu amat jelas,Tiada kekuasaan melainkan kekuasaan Allah.

Allah memberikan kecukupan kepadamu, Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. Maha Benarlah Allah yang Maha Besar.

____________________________________________________________________


Kebiasaanya ayat ini saya berikan kepada pesakit yang mempunyai masalah gangguan di rumah atau di tempat kerja. Ayat ini biasanya ditampal di setiap penjuru atau ditampal di dinding rumah atau pada pintu.

Sesiapa yang berminat boleh lah mencetak ayat tersebut dengan syarat ini hanyalah ikhtiar semata-mata, yang berkuasa hanyalah Allah swt.

Jika kaedah ini dapat ditembusi, maka pesakit perlu kepada kaedah-kaedah tambahan yang lain.

Wallahua’lam.