Monday, September 28, 2009

(Ayat 33) Ayat Perlindungan Diri - 2









Assalamu'alaikum, para pembaca yang dihormati sekelian, disini saya paparkan set AYAT 33, ayat ini adalah gabungan ayat-ayat al-quran dari surah-surah tertentu, biasanya saya berikan kepada pesakit sebagai amalan untuk pendinding diri. Saya mencadangkan agar ayat ini diamalkan selepas subuh dan selepas maghrib, sekiranya tidak mampu, amalkanlah ianya sekali diwaktu siang dan sekali diwaktu malam pada bila-bila masa, jika masih tidak mampu bacalah sekurang-kurangnya sekali sehari.

Ada diantara pesakit-pesakit yang mengalami kesukaran untuk mengamalkan ayat ini, kadangkala halangan-halangan yang biasa di tempuh oleh mereka-mereka yang mengalami gangguan spiritual ialah rasa mengantuk yang amat sangat dan tidak dapat habis membacanya. Sekiranya ada banyak halangan untuk mengamalkan ayat ini, kuatkanlah semangat dan paksa diri anda untuk mengamalkannya. Sila klik pada imej tersebut untuk paparan yang lebih jelas. Semoga ianya memberi manfaat kepada kita semua.

25 comments:

  1. alhamdulillah, inilah doa yg sy bc di dalam air member saya yg skt dan dibuat minum dan mandi

    ReplyDelete
  2. Salam Ustaz, ayat 33 ni cuma page 1 saja yang boleh di click, page2 seterusnya tak boleh di click .

    ReplyDelete
  3. Assalamu'alaikum...

    salam kenal buat ustaz dan pembaca semua,semoga sihat selalu...

    Oh iya, sy sampaikan "Selamat" buat Timnas Malaysia yg telah meraih gelar juara di Final spak bola Piala AFF tahun 2010, sungguh luarbiasa...

    Namun terlepas dari itu semua,banyak issu yang berkembang seraya akan memcah persatuan ukhuwah islamiyah antara Malay dan Indo.kita adalah sesama muslim,dan kita harus tetap bersatu karna sesama muslim adalah saudara,sy yakin semua setuju...
    Setelah sy search engine di google tentang ayat 33 ni,sy berlabuh di situs ni,dan ternyata apa yg sy cari tu ada.namun sy masih ada keraguan tentang jumlahnya,kalau sy hitung-hitung tu tandanya(kalo di ind. ayat) ada 40 ayat.setahu sy yg namanya AYAT 33, ya jumlah ayatnya 33 jua,seperti AYAT 15 ada 15 ayat, AYAT 7 ada 7 dan seterusnya.
    Berkaitan dengan ni nama "AYAT 33" apakah betul jumlahnya 40?sy minta dasarnya dari mana?mudah-mudahan sy salah penafsiran...
    Lalu jikalau seperti itu adanya,bolehkah sy mengamalkannya,dan juga amalan-amalan lain yg ustaz tulis di situs ini,dengan asumsi ustaz adalah guru saya...

    Sekian dulu pertanyaannya.mudah-mudahan ustaz berkenan tuk menjawabnya segera...

    from Yahud
    Bandung-Indonesia

    Wassalamu'alaikum...

    ReplyDelete
  4. salam yahud, ayat 33 ni ada pelbagai versi,ada diantara ayat2 pada versi yang asal cuma mengambil separuh ayat.. berkemungkinan untuk mengelakkan kekeliruan para ulama' kini menyusun semula amalan ayat 33 itu menjadi seperti di atas.. wallahu'aq'lam...
    Jika saudara berminat silakan lah mengamalkannya untuk jalan kebaikan..

    ReplyDelete
  5. Salam semua, sesiapa yang tidak dapat print ayat 33 ni, sila email saya insyaAllah nanti saya akan email kan pada anda amalan tersebut..

    ReplyDelete
  6. Salam

    saya minta izin untuk mengamalkanya...semoga sama-sama mendapat manfaat dariNya jua

    ReplyDelete
  7. salam ustaz, blh emailkan sy ayat 33? Coz cuma 1st page yg blh di click. Bila sy cuba zoomkan, font jd pecah2 plk. Email sy sue_reen83@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. As salam ustaz... Minta izin untuk mengamalkannya, bolehkan diamalkan untuk rawatan penyakit kencing manis dan darah tinggi yg saya alami? cara bacaan bagaimana, baca kesemua ayat dari surah al-baqarah hingga surah al-jinn dalam satu nafas?

    - Hamba Allah

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum ustaz,
    Saya mohon keizinan untuk mengamal ayat 33 dari ustaz, apakah perlu diijazahkan?...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ustaz,
    saya mohon untuk amal dan mendalami ayat 33 ni, boleh tak ustaz emailkan kpd saya... shapirah81@yahoo.com.... terima kasih & semoga tuhan membalas jasa baik umatnya, amin...

    ReplyDelete
  11. Asalamulaikum ustaz saya minta izin untuk mendapatkan ayat 33 boleh ke ustaz emailkan pada saya kerana susah nak cari ayat ini, saya cuba print tapi tidak penuh. Untuk pengetahuan Ustaz saya sering di ganddu oleh makhluk (sihir) dari muda hingga kini sehingga habis duit untuk berubat, hingga kini saya tak mahu berubat lagi kecuali mengamalkan sendiri segala ayat al quran yang terdapat di dalam beberapa blog dan mengamalkan 6 syifa yang ada dalam al quran.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum ustaz, saya nak minta izin utk dapatkan ayat 33. boleh ustaz emailkan pada saya? keizan_01@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. izin copy paste pak ustadz http://ruqyah-ust-shobur.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. salam ustaz, tolong emailkn ayat 33 pada saya utk diamalkn...minta izin skali ustaz ye!bobhazuan@gmail.com

    ReplyDelete
  15. ni ayat manzil kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://voyagebwp.wordpress.com/2010/06/13/manzil/

      Delete
  16. Assalamualaikum, ustaz minta izin mengamalkan ilmu ini. tolong emailkan kepada saya syahklasfarm@gmail.com .terima kasih

    ReplyDelete
  17. Salam ustaz,tolong emailkan pada saya ayat ni. arashids@yahoo.com terima kasih

    ReplyDelete
  18. Salam ustaz Azrin. Saya telah down load ayat 33 dari blog ustaz ini. Mohon maaf ustaz, dalam versi yang saya down load, dalam ayat 1 surah al Jin dalam lafaz ' inna samiqna. Tiada titik bagi huruf Nun.

    ReplyDelete
  19. Assalamu'alaikum.
    Terimakasih Pa Ustadz...Saya mohon izin untuk mengamalkan ayat 33 ini. Alhmdulillah yg blum saya hapal cuma surat AL-Baqoro(164) dan Surat Jin (1 smpe 4) saja. .
    smoga Allah berikan Pahala kpd Pa Ustadz. aamiin.
    Wassalamu'alaikum.

    ReplyDelete
  20. assalam ustaz.. saya minta izin emelkan ayat 33 untuk amalan. mohd_ahmad77@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Salam tuan. Qabiltu. Saya mohon izin untuk mengamalkannya.

    ReplyDelete
  22. Assalamu'alaikum Ustad....
    Mohon Ijin Copy Ayat 33 nya........

    ReplyDelete
  23. ASSALAMUALAIKUM USTAZ..SAYA MOHON IZIN PRINT AYAT INI..

    ReplyDelete

Madad... Madad.. Ya Rasulullah...