Monday, December 12, 2011

Kaedah Merawat Gangguan Perasaan...

Bismillahirrahmanirrahim.. dengan izin dan limpah KurniaNya, dengan Barakah Nabi Junjungan Muhammad s.a.w, maka dengan ini saya kongsikan satu amalan, untuk menghilangkan perasaan tidak tentu arah akibat kematian, kemalangan, kesedihan, ketakutan dan sebagainya.

Kaedahnya, sediakan dua bekas air, satu untuk dibuat minum dan satu lagi untuk dibuat mandi. dibacakan Surah Al Fatihah, Al-Ikhlas, Ayatul Qursi dan ayat dibawah ini (surah Al 'Araaf : ayat 43) semuanya sebanyak tujuh kali, diakhiri dengan selawat keatas Rasulullah s.a.w sebanyak tujuh kali dan berdoa.

Cara Minum : Minum pada bila-bila masa, tiada syarat. Cuma Niat / berdoa sebelum minum.
Cara Mandi : Mandi sebelum waktu subuh, sebagai bilasan terakhir, niat dan berdoa. Mandi untuk tiga hari berturut-turut.


Maksud ayat diatas ; "Dan Kami cabut segala macam dendam yang berada di dalam dada mereka; mengalir dibawah mereka sungai-sungai dan mereka berkata, "segala puji bagi Allah yang telah menunjuki kami kepada (syurga) ini. Dan kami sekali-kali tidak akan mendapat petunjuk kalau Allah tidak memberi kami petunjuk. Sesungguhnya telah datang Rasul-Rasul Tuhan kami, membawa kebenaran". Dan diserukan kepada mereka; "Itulah Syurga yang diwariskan kepadamu disebabkan apa yang dahulu kamu kerjakan". (surah al 'araaf : ayat 43)

Sekiranya tulisan ayat ini tidak jelas, sila rujuk kepada Al-Quran untuk tulisan dan baris yang lebih jelas.

Diantara fadhilat ayat ini juga, insyaAllah boleh menyatukan ahli keluarga yang selalu bertengkar, atau kaum yang bertelagah, dan boleh juga dibaca untuk merawat penyakit dalaman, biiznillah...

wassalam..