Friday, April 17, 2015

Pengusaha Kantin dan Serangan Sihir

Saya ada seorang student yang pernah mengikuti kursus rawatan islam yang saya anjurkan... Dia ni baik orangnya... cuma, selepas dia mengikuti kursus, saya terputus hubungan dengannya.

Sudah hampir 3 tahun saya tak bertemu dengannya, bulan lepas dia datang berjumpa saya untuk dapatkan bantuan merawat ibunya yang sakit.

Dia menceritakan, setelah tamat kursus, macam2 dugaan menimpanya, menyebabkan dia sibuk dengan urusan kerja/perniagaan. Dia berjaya mendapat tender kantin di sebuah kilang yang besar. Dalam kilang tersebut ada lagi beberapa kantin yang lain.

Yang menjadi masalahnya, boleh dikatakan kesemua pengusaha kantin di situ mengamalkan sihir, dengan tujuan untuk menjatuhkan pengusaha kantin yang lain, untuk berebut tender kantin (supaya pesaing tutup kantin, dan mereka akan ambil alih), dan untuk melariskan jualan mereka.

Saban hari student saya ni selalu jumpa benda2 pelik dalam kantinnya itu, jumpa batu2 pelik dalam freeze, jumpa ikatan2 kain berwarna kuning, merah, hitam diikat di sudut2 tertentu, dan macam2 lagi.

Dia, ibunya dan pekerja2nya yang mengusahakan kantin tersebut, selalu sahaja tidak sihat. Pekerja2 nya juga selalu berhenti tanpa sebab dan bersilih ganti. Pernah satu ketika, seorang pekerjanya dengan tak semena2 kerasukan di dalam kantin tersebut dan nampak macam2 makhluk yang mengerikan di situ.

Hari demi hari dia terus bertahan berniaga di situ, sedangkan hasil keuntungannya tidak lah memberangsangkan, hanya cukup untuk bayar gaji pekerja, buat pusingan untuk berniaga dan sekadar cukup2 makan sahaja.

Satu perkara pelik yang menjadi tanda tanya, dia sering melihat ada beberapa pengusaha kantin yang lain sering berlegar2 berpusing2 di kantinnya sambil mulut berkumat-kamit.

Dan yang lebih mengejutkan lagi ada beberapa pengusaha kantin di situ terus terang mengaku menggunakan pendamping/bantuan jin untuk perlindungan dan sebagai pelaris untuk berniaga, serta memberi amaran kepadanya supaya jangan cari pasal di situ.

Satu hari, seorang pengusaha kantin di situ bertemu dengannya dan bertanya, "kau ni pakai ilmu apa ya?"

"Mana ada pakai ilmu apa2, saya berdoa pada Allah je bang", jawab student saya.

"Mustahil kau tak pakai apa2 ilmu, sebelum2 ni dah ramai orang yang usahakan kantin tempat kau berniaga sekarang, paling lama mereka tahan pun 2 minggu, semua berhenti berniaga, engkau berniaga kat sini boleh bertahan dah dekat setahun", jawab pengusaha kantin tersebut dengan muka ala2 samseng kampung dusun.


- Student saya beritahu saya, "kursus yang ustaz ajar tu ada banyak amalan, saya takde masa nak amal semua. Saya cuma amal satu ayat saja tak putus2 saya jadikan zikir, iaitu doa Sayyidina Khalid Al Walid (r.a)..."

"Bismillahillazi laa yadhurru ma'asmihi syai'un fil ardhi walaa fissama iwahuwassami'ul 'alim"...

- Amalan yang sedikit, tetapi istiqamah (berterusan) -

Amalan Sihir Dalam Perniagaan...

Pada pengamatan dan pandangan peribadi saya, boleh dikatakan penggunaan amalan2 sihir dan khurafat dalam bidang perniagaan agak berleluasa. Ianya tidak terhad pada bangsa melayu yg dikatakan beragama islam sahaja... yang bukan islam pun ramai juga mengamalkan sihir utk perniagaan...


Diantara tujuan2nya SEBAGAI PELARIS, jin2 sihir akan bertindak menutup pandangan2 / kemahuan2 manusia lain untuk pergi ke kedai pesaing. Kesannya, kebanyakan pelanggan yang lalu akan terlihat kedai pesaing seolah2 tutup (tidak berniaga).

Pesaing dan keluarganya akan jatuh sakit, serta tidak ada semangat untuk berniaga. Ada kes peniaga yang sudah sampai di kedai, tetapi balik semula ke rumah, tidak mahu membuka kedai tanpa sebab.

 Jin2 sihir kencing atau menabur najis ke dalam makanan (jika restoran / kedai makan), menyebabkan pelanggan akan sentiasa teringat2 dan berkeinginan utk berkunjung/membeli di kedai tersebut. Kesan sampingan pada pelanggan pula menyebabkan pelanggan menjadi malas untuk solat atau beramal soleh, bersikap panas baran, selalu mengantuk, timbul sakit2 pelik yg sukar sembuh, seperti sakit kulit, angin yang banyak dalam badan, muntah bila mendengar bacaan Al Quran dan sebagainya.

Selain dari bertujuan sebagai pelaris, amalan sihir dalam perniagaan juga digunakan untuk BEREBUT KEDAI / TAPAK PERNIAGAAN (seperti tapak gerai / pasar malam / pasar Ramadhan)

 Jin2 sihir akan bertindak menyerang tuan punya kedai dan keluarganya sehingga jatuh sakit, akan jadi malas yg keterlaluan, atau akan mengakibatkan kerugian yg besar dalam perniagaan sehingga terpaksa tutup kedai.

Diantara tanda2 premis perniagaan yang terkena sihir ialah, suasana kedai nampak suram dan tiada tarikan, pelanggan yang masuk ke kedai tersebut mengalami sakit/pening kepala secara tiba2, kerap jumpa benda2 pelik dalam kedai, contohnya kaca dalam makanan, banyak lalat atau tikus walaupun dah usaha menghalaunya, makanan atau minuman dalam kedai tersebut terlalu cepat basi atau rosak, pelanggan tak nampak kedai atau kedai tersebut kelihatan tutup pada pandangan pelanggan.

Diantara kaedah / bahan2 sihir yang selalu digunakan ialah bahan2 yang kotor dan juga pemujaan2 jin / syaitan. Bahan2 seperti tanah kubur, air mandian mayat yang mati dalam keadaan mengerikan, darah / bangkai anjing hitam, patung2 sihir yang dipuja biasa digunakan untuk tujuan sihir perniagaan ini.

Ramai yang bertanya saya bagaimanakah kaedah untuk merawat masalah sihir2 yang melibatkan hal ehwal perniagaan ini. Kita kena faham, ada banyak faktor yg mempengaruhi tahap2 kekuatan serangan sihir, ada yang kita boleh rawat secara DIY (do it yourself), ada yang kita perlu jumpa perawat...

Tahap kekuatan sihir bergantung pada tahap keilmuan ahli sihir dan level2 jin / syaitan yg digunakannya. Ada jin2 sihir yang level "cap ayam", ada jin2 sihir yang level "ifrit", ada kaedah2 sihir yang rumit dan ada pula kaedah2 sihir yang lebih "straight foward".

Tahap benteng / kekuatan rohani mangsa juga mempengaruhi sejauh mana kesan / impak sihir tersebut.

Tahap kemampuan perawat / kaedah rawatan yg digunakan juga penting dalam menangani masalah2 sihir sebegini.

Ada keilmuan yang kita boleh kongsi secara "public", ada kaedah yang hanya boleh dikongsikan secara tertutup atau "berdepan". Ini adalah salah satu dari strategy "peperangan".

Sekiranya saya kongsikan secara "public" kaedah2 tahap gaban untuk menentang sihir2, rahsia senjata2 dan kaedah2 yang saya gunakan bakal diketahui oleh ahli sihir. Ini memudahkan mereka untuk "counter attack" (melakukan serang balas) atau memperbaiki kaedah2 sihir yang mereka amalkan.

Sebab itulah, ada perkara yang boleh kita awam kan, dan ada yang perlu kita khususkan. InsyaAllah ada masa nanti saya nak kongsikan satu kisah yang kita boleh ambil i'tibar dan ilmunya berkaitan dengan kaedah menangani masalah sihir dalam perniagaan.

... bersambung...

Wednesday, April 8, 2015

Budak 2 tahun buta akibat gangguan jin?

Semalam saya merawat seorang kanak2 berumur lebih kurang 2 tahun... sejak beberapa bulan yang lalu, tanpa apa2 sebab, deria penglihatan dan pendengaran kanak2 tersebut semakin lemah dan semakin hilang...

Kini dia hampir 98% buta kedua belah mata... dan tidak dapat mendengar...

Aduhai... runtuh dan hiba hati saya melihat kanak2 tersebut...

Al kisahnya... bila saya rawat kanak2 tersebut, tak semena2 ibunya pula yang kerasukan, dan jin yang merasuk itu mengaku menyebabkan kanak2 tersebut buta dan hilang pendengaran...

Wallahul musta'aan...

Tuesday, April 7, 2015

Sihir anak sendiri, rebut hak penjagaan anak selepas penceraian suami isteri...


Menggunakan sihir dalam kes2 perebutan hak penjagaan anak2 kerana penceraian ibu bapa adalah sangat zalim...

Bayangkan.. anak2 yang masih kecil dikenakan sihir dengan tujuan supaya anak2 tersebut cenderung utk memilih samada untuk tinggal dengan ibu atau bapanya...

 Perkara keji ini dilakukan oleh ibu bapa kepada anak itu sendiri atau nenek atau datuk kepada kanak2 tersebut. Mungkin mereka tidak berniat sebegitu, mungkin niat asal kononnya ingin "berubat", lalu mereka bertemu dengan perawat2 atau bomoh2 yang menggunakan kaedah2 yang tidak diredhai Allah, kaedah2 perawatan yang menggunakan pemujaan2 jin dan syaitan.

Kasihan... akibatnya, kecik2 lagi dah ada berpuluh2 jin duduk dalam badan... diantara kesan2nya, anak2 yg terkena sihir ini jadi demam / sakit yang berlarutan, degil, buas, ganas, suka bergaduh, suka mencuri, bodoh, dungu, hingga boleh akibatkan kecacatan deria / anggota... rosak masa depan budak...

Ada segelintir manusia lebih mementingkan keegoan diri... kerana mereka tak dapat terima hakikat kebenaran...

***Sayangi Anak Anda***

Tuesday, March 11, 2014

Kursus Rawatan Islam (Masalah Sihir & Gangguan Jin) Di Limbang, Sarawak - 18 April 2014

Bismillahirahmanirrahim... Assalamu'alaikum warahmatullah.

Untuk makluman pembaca sekelian. InsyaAllah KURSUS RAWATAN ISLAM (Mengatasi Masalah Sihir Dan Gangguan Jin) akan diadakan di Limbang, Sarawak pada 18 April 2014.

Sekiranya berminat sila sms. Sila hubungi/sms Ustaz Ahmad di 013 8438411 untuk maklumat lanjut (yuran dan lokasi kursus).


Atau boleh juga menghubungi/sms saya di 013 3239822.

Penyertaan adalah terhad. Sila hubungi segera untuk pengesahan kehadiran anda.

Terima kasih, wassalam.

Friday, December 27, 2013

Kursus Rawatan Islam - Masalah Sihir & Gangguan Jin - 4 Jan 2013

Bismillahirahmanirrahim... Assalamu'alaikum warahmatullah.

Untuk makluman pembaca sekelian. Oleh kerana adanya beberapa permintaan, maka InsyaAllah pada 4 Jan 2014 bersamaan dengan hari sabtu depan, saya akan adakan KURSUS RAWATAN ISLAM (Mengatasi Masalah Sihir Dan Gangguan Jin) di Pusat Rawatan saya di Taman Cempaka ampang.

Kursus bermula jam 10 pagi sehingga jam 5.00 petang.Yuran RM330 untuk seorang peserta.

Sekiranya berminat sila sms Nama Penuh di hp saya 013 3239822. Penyertaan adalah terhad. Sila hubungi saya segera untuk pengesahan kehadiran anda.

Terima kasih, wassalam.

Saturday, December 7, 2013

Muzakarah Dan Penambahan Ilmu Rawatan Islam Ustaz Azrin Di Facebook Group


Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Mohon perhatian kepada sesiapa yang pernah mengikuti Kursus Rawatan Islam anjuran/kelolaan saya sebelum ini.

Saya telah mewujudkan fb group khusus untuk kita bermuzakarah, menjawab pertanyaan dan menambahkan lagi pemahaman berkenaan dengan Ilmu2 yang telah disampaikan semasa kursus.

Sesiapa yang pernah mengikuti kursus rawatan islam kelolaan saya sebelum ini, mohon hantarkan permintaan (request) menjadi ahli group "Muzakarah Rawatan Islam (Peserta Kursus Anjuran Ustaz Azrin) di facebook, untuk saya masukkan anda didalam group tersebut. KLIK DI SINI UNTUK MEMOHON MENJADI AHLI GROUP


wassalam


UPDATE : 27 DEC 2013 - Oleh kerana sebab2 yang tidak dapat dielakkan, Facebook Group ini saya bekukan pengambilan ahli2 buat sementara waktu, sehingga diberitahu kelak.

Friday, November 29, 2013

Kursus Rawatan Islam - Masalah Sihir & Gangguan Jin - 7 December 2013

Bismillahirahmanirrahim... Assalamu'alaikum warahmatullah.

Untuk makluman pembaca sekelian. InsyaAllah pada 7 Dec 2013 bersamaan dengan hari sabtu depan, saya akan adakan KURSUS RAWATAN ISLAM (Mengatasi Masalah Sihir Dan Gangguan Jin) di Pusat Rawatan saya di Taman Cempaka ampang.

Kursus bermula jam 10 pagi sehingga jam 4.30 petang.Yuran RM330 untuk seorang peserta.

Sekiranya berminat sila sms Nama Penuh di hp saya 013 3239822. Penyertaan adalah terhad. Sila hubungi saya segera untuk pengesahan kehadiran anda.

Terima kasih, wassalam.

Thursday, April 25, 2013

Ke Mana Ustaz Azrin Menghilang?

Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah Wa Syukrulillah. Segala Puji bagi Allah s.w.t yang Maha Hidup lagi Maha MengHidupkan, Selawat dan Salam keatas Baginda Rasulullah s.a.w, Nabi Junjungan yang diharap2kan Syufaat Baginda.

Syukur ke hadrat Allah s.w.t, dengan limpah kurniaNya, saya masih lagi di izinkan untuk meneruskan perjuangan dan berkongsi coretan2 pengalaman dalam rawatan. Hanyasanya saya mendiamkan diri seketika kerana sibuk dengan tugas2 dan aktiviti2 yang sangat padat. Ramai yang cuba menghubungi saya, tetapi tidak dapat, mungkin ketika itu saya berada di luar kawasan atau tempat tersebut tiada "phone coverage", saya mohon maaf dan saya harap sesiapa yang tidak dapat menghubungi saya, boleh cuba menghantar sms.

InsyaAllah, selepas pilihan raya ke 13 ini, berkemungkinan saya agak lapang dan mempunyai banyak masa untuk terus berkongsi pengalaman2 dan kisah2 rawatan di blog ini.

Untuk tidak mensia2kan masa yang di beri Allah untuk saya meng-update blog ini, di sini saya kongsikan kepada pembaca sekelian, amalan sebagai ikhtiar untuk mempercepatkan makbulnya hajat, atau melepaskan diri dari musibah dan sebagainya.

Bergantung kepada keikhlasan masing2, bersedekah lah kepada mereka yang memerlukan, samada peminta sedekah, fakir miskin, tabung2 masjid, anak2 yatim, sekolah2 tahfiz dan sebagainya. Jumlahnya bergantung kepada keikhlasan masing2, walau RM1 sekalipun tak mengapa, janji ikhlas.

Sewaktu anda menyampaikan sedekah tersebut, berniatlah atau berdoa apa2 hajat, mohon kepada Allah didalam hati, "Ya Allah, dengan berkat sedekah ini, aku mohon padaMu .........."

Jadikanlah ini sebagai AMALAN, dan lebih bagus lagi, jika sedekah itu diberikan kepada mereka2 yang berjuang di jalan Allah, seperti Sekolah2 Tahfiz, Sekolah2 Agama, Guru2 yang mengajar Agama, Musafir2 yang bermusafir kerana Allah dan sebagainya.

Moga2 perkongsian amalan ini bermanfaat, insyaAllah dengan izinNya moga kita bertemu lagi..

wassalam

Friday, December 21, 2012

Ustaz Azrin Outstation - Pusat Rawatan akan dibuka semula pada 01 Jan 2013

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamu'alaikum warahmatullah.. Untuk makluman pembaca sekelian, Saya akan mengikuti program cabaran Mendaki Gunung Chamah dan Gunung Ulu Sepat (21 Dec - 30 Dec), dan akan bertolak pada malam ini.. Agak sukar untuk menghubungi saya di sana kerana kebanyakan tempat tiada "line" untuk handphone..

InsyaAllah, Pusat rawatan saya akan dibuka semula pada 01 Jan 2013. Kepada sesiapa yang tidak dapat menghubungi saya, sila hantarkan sms, dan harap maklum diatas kelewatan saya membalas sms anda.

Moga2 Allah kurniakan keselamatan, perlindungan dan kemudahan sepanjang saya mengikuti program ini.. Amin..


Wassalam